2014. április 25., péntek

Sorsolás 6472

A 6742-es gyufafeladvány megoldását húsvét hétfőig lehetett beküldeni. Meglepően sok megoldás érkezett, összesen 15 darab. A megfejtés: 6 + 12 = 18. Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott vele. Az ajándékcsomag kisorsolásában a holnap kihúzásra kerülő ötöslottó nyerőszámok fognak segíteni. A megfejtők monogramjai alább láthatók sorszámokkal. Az lesz a nyertes, akinek a sorszáma megegyezik a nyerőszámok összegének 15-el való osztási maradékával.

0. G. M.
1. V. K.
2. B. Z.
3. T. K.
4. Sz. A.
5. R. P.
6. G. D.
7. P. G.
8. S. Z.
9. K. B.
10. T. Zs.
11. F. L.
12. B. P.
13. M. V.
14. B. E.

Szokás szerint kihirdetem a következő nyereményjátékot is, melyre agusztus 20-ig lehet megoldásokat küldeni. A feladat az, hogy az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 számjegyek sorrendjét megtartva alap műveleti jelek (plusz, mínusz, szorzás, osztás) és tetszőleges mennyiségű zárójel felhasználásával állítsuk elő az 1000-es számot minél többféle képpen. Minden számjegynek benne kell lennie a kifejezésben, de az egymás mellett lévő számjegyeket akár többjegyű számokká is össze lehet vonni. Az lesz az értékes ajándékcsomag nyertese, aki a legtöbb lényegileg különböző megoldást küldi be. Ha holtverseny lenne, akkor sorsolás fog dönteni. Mindenkinek jó fejtörést kívánok nyárra!

4 megjegyzés:

  1. Az összes lehetőség 43 949 268, ami nem osztható 15-tel. Javasolom az 1. kihúzott szám 15-ös maradékát! (no meg egy különdíjat nekem!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, nem teljesen igazságos, de olyan kicsi a különbség, hogy maradok az eredeti módszernél, mostmár nem szeretnék változtatni rajta. Úgysem tudja senki megmondani, hogy ki járt rosszabbul :) Az első kihúzott szám használatát pedig azért nem preferálom, mert nem nézek tévét, a hivatalosan közzétett nyerőszámokat pedig mindig növekvő sorrendben közlik. A legkisebb vagy legnagyobb éppúgy nem lenne igazságos teljesen.

      Törlés
  2. Tiltakozom, miert lenne ugyanakkora az emberek nyeresi eselye? Hasznald az elsonek kihuzott szamot mod 15, az biztos jo lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tiltakozásodat elutasítom, mert nem szerepelsz a listán :)

      Törlés