2020. február 25., kedd

Megalakult a Társasjáték-fejlesztők Klubja

A Társasjáték-fejlesztők Klubja egy mindenki számára nyitott kezdeményezés, amihez jelenleg a Demola innovációs labor biztosítja a helyszínt Budapest központi helyén. A kezdeményezés célja, hogy a társasjáték-fejlesztők ne csak tesztelni járhassanak össze rendszeresen, ahogyan azt eddig megtehették az ebből a célból létrejött Facebook csoport szervezésében, hanem ezen túlmenően legyen lehetőség arra, hogy az őket érdeklő témákban eszmét cserélhessenek és segíthessék egymást. Akiket érdekel, azok többek között részt vehetnek tematikus beszélgetéseken, előadásokon, workshopokon, amiket a csoport magának szervez nagyjából havi rendszerességgel. Ezeken az alkalmakon nagyon szívesen látunk mindenkit a hivatásos játékfejlesztőktől az érdeklődőkig, és reméljük, hogy a társaságban gyümölcsöző kapcsolatok alalkulhatnak ki, egymásra találhatnak emberek egy-egy projekt kapcsán, legyen szó akár profikról, akár kezdőkről, és bízunk benne, hogy ezek az alkalmak egyúttal a társasjáték-fejlesztők rendszeres kapcsolattartására is alkalmasak lesznek, továbbá a tagok segíteni és inspirálni tudják majd egymást.

A Társasjáték-fejlesztők Klubja február 25-én megtartotta első összejövetelét, ahol Szűcs Sándor (Purple Meeple), a Cultistorm megálmodója, bemutatta három évnyi intenzív fejlesztési munka gyümölcsét, és azt, hogy milyen fázisokon ment keresztül a játék, hogyan működik a kickstarterezés és hogyan a hagyományos társasjáték kiadás, milyen előnyökre és hátrányokra lehet számítani a két esetben, milyen buktatók vannak. A kerekasztal-beszélgetés során tagjaink rengeteg fontos információval járultak még hozzá a témával kapcsolatos minden kérdéshez. Szervezés alatt áll, hogy legközelebb már videófelvétel is készüljön, amit utólag vissza lehet majd nézni.

A következő alkalom március 17-én lesz. Pásztor Balázs játékfejlesztő, újságíró, a Kicktester csapatának tagja arról fog beszélni, hogy miért fontos a kimerítő tesztelés? Ki a jó teszter? Milyen kérdésekkel foglalkozzon az ember tesztelésnél? Szó lesz még a különböző teszttípusokról és tesztkörnyezetről, és arról, hogy létezik-e mindent kimerítő tesztelés? Megbeszéljük azt is, hogyan fogadjuk a teszteredményeket, és azt, hogy mitől irányított egy tesztelés. Végül a komplexitás-tesztmennyiség kapcsolatról beszél az előadó. Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése